Kým päť denných chodov krátime na tri a často jeme za pochodu, so spánkom je to ešte horšie. Nedodržiavame správne faktory pre dobrý spánok a priemerných 7 až 9 hodín, ktoré by mal dospelý človek spať nás zďaleka obchádzajú. Vedeli ste však, že nedostatok spánku má veľký vplyv na naše zdravie? Pre človeka je podstatný dostatočne dlhý ale najmä kvalitný spánok. Na kvalitu spánku má veľký vplyv matrac.

posteľ

Matrac na spanie by mal byť prvok, do ktorého by ste mali investovať. Matrac má vplyv na vašu chrbticu a pri problémoch dokáže správny výber ortopedického matraca uľaviť od bolestí. Dôležité je zvoliť správnu tvrdosť. Zatiaľ čo niekomu vyhovuje mäkký matrac, iný dokáže zaspať len na tvrdom. V hotelových izbách sú často používané vysoké matrace. Práve kvôli tomu sa množstvo ľudí pri výbere matraca zameriava na jeho výšku. Tá však v mnohých prípadoch nezohráva tú najdôležitejšiu rolu a nie vždy platí, čím vyšší matrac, tým kvalitnejší. Tvrdosť ako aj materiál matraca by ste si mali vyberať dôkladne podľa individuálnych predispozícií.

Obľúbené sú penové matrace Segum. Dosahujú vysokú kvalitu vďaka použitým správnym materiálom. Pena bola odjakživa hlavným materiálom pri výrobe matracov. Je šetrná k ľudskému telu, zabezpečuje komfort. Na pocit je pena tvrdšia, no môžete sa spoľahnúť na dlhú životnosť. Na trhu sú aj matrace s pamäťovou penou. Dokážu sa dokonale prispôsobiť ľudským krivkám a po zobudení sa dostanú do pôvodného tvaru.

matrac

Kvalitný matrac nie je lacná záležitosť. No len dobrý výrobok spĺňa aj požadované vlastnosti. Na matrace je aj niekoľkoročná záruka. Preto by ste mali v prvom rade myslieť na svoje zdravie a zvoliť si matrac podľa požadovaných vlastností, nie podľa najnižšej ceny. Poobzerajte sa radšej po produktoch na internete. Matrac dokážete kúpiť aj v niekoľkonásobných zľavách.